Konneveden koskireitti

 Konneveden koskireitti on osa historiallista Rautalammin reittiä ja etappi Konnevesi – Laukaa -melontareitistä. Se käsittää seitsemän koskea: Siikakoski, Taikinainen, Karinkoski, Kellankoski, Yläisenkoski, Keskisenkoski ja Hannulankoski. 

Reitti alkaa Konneveden Häyrylänrannasta ja päättyy 22 kilometrin päässä Saksalansaaren Akkosillan kupeeseen Hankasalmelle. Neljä ensimmäistä koskea muodostavat tiiviin yhtenäisen koskireitin ja toinen kolmen kosken koskiosuus sijaitsee Liesveden ja Pesiäissalmen toisella puolella. Molemmat reitit toimivat myös lyhyempinä itsenäisiä koskimelontareitteinä. 

Konneveden koskireitin aarteista arvokkain on luonnonvarainen järvitaimen, joka lisääntyy edelleen näissä koskissa. Mieronvirta Oy vuokraa koskia Catch & Release -kalastukseen, ja melojien tulee huomioida kalastajat, joita reitin varrella saattaa tavata. Kalastuksella tuetaan järvitaimenen suojelua. 

Reitti vie Kekkosen kalapaikalta Siikakoskelta kohti aarretarinoiden kultaamaa ja kulttuurihistoriallista reittiä kivikautisten asuinpaikkojen ja rautakautisen soturin haudan ohitse. Loppupuolella reittiä kuljetaan Kärkkäälän kylän Timolan talon haltijain mailla. 

Rossinkylän kulttuurimaisema Rossinkyläntien varrella kätkee harvinaisen Haronmäen kalliokarsikon. Kulttuurimaisema ja karsikko ovat saavutettavissa maitse vaikkapa paluumatkalla maantietä myöten.